Относно зрението

Колекция от информативни статии, свързани със здравето на очите. Ако имате някакви симптоми или просто се съмннявате в нещо, Ви съветваме да се консултирате с очен специалист възможно най-скоро.

Относно зрението 10 минути за четене

Какво е пресбиопия

Пресбиопията е вид далекогледство свързано с възрастта, което затруднява способността за гледане на близо.

Относно зрението 12 минути за четене

Какво е хиперметропия

По-известна като далекогледство, хиперметропията е част от групата състояния на зрението, наречерна общо 'рефрактивни грешки'. При хиперметропията в повечето случаи човек вижда предметите на близо неясно, а на далече - ясно и на фокус. Научи повече за тази рефрактивна грешка и как можеш да я коригираш.

Относно зрението 8 минути за четене

Какво е миопия

Миопията , още известна като късогледство, е популярно състояние на очите, което се проявява при аномалии във формата на окото, роговицата или лещата, и води до дефокусиране на образите в далечина. Разберете повече за това състояние на окото и какво може да се направи за него.

Относно зрението 6 минути за четене

Какво е астигматизъм

Астигматизън е често срещан дефект в зрението, който се дължи на неравномерна/несиметрична кривина на роговицата или лещата на окото. Научете повече за различните видове астигматизъм и причините да го има. Как се диагностицира и как се коригира.