Относно зрението

Колекция от информативни статии, свързани със здравето на очите. Ако имате някакви симптоми или просто се съмнявате в нещо, Ви съветваме да се консултирате с очен специалист възможно най-скоро.

Относно зрението 3 минути за четене

Почистването на очилата може да намали риска от заразяване с коронавирус

Оказва се, че новият ви навик за миене на ръце също е страхотен модел за това как да дезинфекцирате диоптричните и слънчевите си очила във времена на коронавирус. Прочетете съветите на д-р Анди Хепурт за това, как да почиствате очилата си.

Относно зрението 6 минути за четене

Какво е астигматизъм

Астигматизън е често срещан дефект в зрението, който се дължи на неравномерна/несиметрична кривина на роговицата или лещата на окото. Научете повече за различните видове астигматизъм и причините да го има. Как се диагностицира и как се коригира.

Относно зрението 7 минути за четене

Очите ни и COVID-19

Борбата за забавянето на темповете на разпространение на вируса се оказва световен проблем и предизвикателство. От изток на запад, от север до юг, всички хора се стараят да спазват препоръките за социално дистанциране и завишените хигиенни норми.

Относно зрението 6 минути за четене

Коронавирусни симптоми срещу алергии: разликата е в температурата

Не би могло да има по-лош момент за глобална пандемия от сезона на алергиите. Макар и никога да няма подходящ момент за мащабна епидемия, съвпадението и с период на годината, който обикновено предизвиква подобни на заболяването симптоми, добавя известна доза излишна паника при много хора.

Относно зрението 7 минути за четене

Как да запазим очите си здрави по време на изолация?

Докато временно се приспособяваме към заобикалящата ни ситуация, не бива да забравяме психическото и физическото си благополучие. Дългосрочното пребиваване на закрито може да засегне много различни аспекти на физическото ни здраве и по-специално здравето на очите ни.

Относно зрението 10 минути за четене

Какво е пресбиопия

Пресбиопията е вид далекогледство свързано с възрастта, което затруднява способността за гледане на близо.

Относно зрението 12 минути за четене

Какво е хиперметропия

По-известна като далекогледство, хиперметропията е част от групата състояния на зрението, наречерна общо 'рефрактивни грешки'. При хиперметропията в повечето случаи човек вижда предметите на близо неясно, а на далече - ясно и на фокус. Научи повече за тази рефрактивна грешка и как можеш да я коригираш.

Относно зрението 8 минути за четене

Какво е миопия

Миопията , още известна като късогледство, е популярно състояние на очите, което се проявява при аномалии във формата на окото, роговицата или лещата, и води до дефокусиране на образите в далечина. Разберете повече за това състояние на окото и какво може да се направи за него.