Твоето зрение

Твоите очи, твоят живот 4 минути за четене

Как да разберете, че детето ви има проблеми със зрението

Профилактичните прегледи на зрението често се препоръчват възможно най-скоро след раждането на детето, за да може потенциални проблеми да се коригират веднага.

Твоите очи, твоят живот 6 минути за четене

Как да изберем най-добрите стъкла за спорт

Важно е да виждаме ясно при извършване ежедневните ни занимания, включително и при спорт. Острото и ясно зрение могат да имат огромно влияние върху спортните ти способности, независимо дали става въпрос за риболов, колоездене, тенис или ски.

Твоите очи, твоят живот 5 минути за четене

Как да подобрим здравето си, като се погрижим за очите си

Независимо дали носиш диоптрични очила или просто искаш да предпазиш очите си от вредната светлина е важно да се погрижиш за своето зрение, защото то допринася за по-доброто лично благосъстояние.

Относно зрението 8 минути за четене

Какво е миопия

Миопията , още известна като късогледство, е популярно състояние на очите, което се проявява при аномалии във формата на окото, роговицата или лещата, и води до дефокусиране на образите в далечина. Разберете повече за това състояние на окото и какво може да се направи за него.

Относно зрението 12 минути за четене

Какво е хиперметропия

По-известна като далекогледство, хиперметропията е част от групата състояния на зрението, наречерна общо 'рефрактивни грешки'. При хиперметропията в повечето случаи човек вижда предметите на близо неясно, а на далече - ясно и на фокус. Научи повече за тази рефрактивна грешка и как можеш да я коригираш.