Еднофокусни стъкла

Открий гамата еднофокусни стъкла EyeZen

 

Еднофокусните стъкла се характеризират с това, че имат само  един диоптър по цялата повърхност на стъклото. Те са решението за рефрактивните грешки миопия (късогледство) и хиперметропия (далекогледство). Ако се нуждаеш от корекция само за една дистанция, то най-вероятно ще ти препоръчат еднофокусни стъкла. Това най-често се случва при хората под 40г.

Те ще ти осигурят ясно зрение за близко или далечно разстояние, в зависимост от твоята рецепта. Стъклата за късогледство обикновено са по-дебели в периферията, докато тези за далекогледство – в центъра на стъклото. Независимо от рецептата ти за очила, ние от Essilor сме се погрижили да посрещнем твоите специфични нужди и желания по най-добрия възможен начин.

Продуктовата гама на Essilor е съобразена с изискванията на модерния начин на живот, давайки ти оптимални зрителни резултати и адекватна защита за окото. Ежедневието ни става все по-забързано и натоварено, а дигиталните устройства все по-често използвани. Отчитайки тези фактори, еднофокусните стъкла Eyezen от Essilor са специално разработени, за да осигурят ясно зрение и да намалят напрежението в очите.

Независимо дали си онлайн, работиш или се забавляваш, еднофокусните стъкла са готови да се са ти помощник в ежедневните занимания. Освен това, стъклата Eyezen могат да се съчетаят  с технологията Eye Protect System, която е вградена в самия материал на стъклото и предоставя необходимата защита от вредната за твоите очи светлина, включително тази от дигиталните устройства.

Single vision generic - image 1

Каква е разликата между еднофокусните и прогресивните стъкла?

Еднофокусните стъкла са оптимизирани само за една зрителна дистанция и имат само един диоптър, който да компенсира за късогледството или далекогледството. Обикновено ще ти препоръчат този тип стъкла, ако не виждаш надалеч или наблизо.

От другата страна, прогресивните стъкла предлагат корекция за множество разстояния само с един чифт очила. Те имат различен диоптър за далеч и за близо, като по този начин ти позволяват да виждаш ясно на всички разстояния. От подобен вид корекция се нуждаят хората в пресбиопична възраст, обикновено над 40г.. Прогресивите осигуряват плавен преход в диоптъра между различните зрителни зони, като по този начин ти предоставят кристално ясно зрение на всички дистанции.

Колко струват еднофокусните стъкла?

Твоят оптик ще ти предпише еднофокусни стъкла, които да отговарят на зрителните ти нужди и начина ти на живот. Важно е да се инвестира в най-подходящите за теб стъкла, но ако трябва да се съобразиш с твоя бюджет, твоят оптик ще ти помогне в избора.

След като вече си се спрял на типа стъкла, можеш да избереш най-адекватното решение, за да предпазиш очите си от вредната светлина и да подобриш качеството на зрението си, чрез различни покрития. Те ще предпазят стъклата от надраскване, зацапване, прах, вода и отражения.

Single vision generic - image 2

Очилата за четене с еднофокусни стъкла ли са?

Готовите очила за четене са с еднофокусни стъкла, които имат един диоптър в центъра на стъклото. За да се възползваш от тази корекцията, трябва да гледаш през центъра на стъклата докато четеш, което може да изисква доста движения на главата или да преместиш очилата по-надолу по носа си, ако диоптърът не е съвсем точен.

Твоят оптик ще ти препоръча най-доброто решение, в съответствие със зрителните ти нужди, за да може да виждаш ясно на всички разстояния и да се чувстваш комфорно, независимо от диоптъра.

Еднофокусните стъкла Eyezen

Открий