Прогресивни стъкла

Открий прогресивните стъкла Varilux

 

Всеки човек след 40г. започва да вижда затруднено и замъглено при гледане наблизо.
След тази възраст очите ни губят способността да фокусират правилно, което е естествен процес при всички хора и се нарича пресбиопия. Ако си пресбиоп твоят оптик ще ти препоръча прогресивни стъкла, за да коригира зрението ти. Те са перфектното решение , за да може да виждаш ясно и с лекота на всички  разстояния: наблизо, надалеч и всичко между тях. Прогресивните стъкла предоставят  ясно зрително решение само с един чифт очила, независимо дали шофираш, използваш телефона си или четеш.  Модерните прогресивни стъкла са адаптирани към твоя начин на живот, като по този начин може да изпиташ максимално ползите от ясното зрение.

Ние в Essilor изобретихме първото прогресивно стъкло през 1959г., като също така ние сме #1 производител на стъкла за очила в света. Нашето портфолио от прогресивни стъкла осигурява непрекъснат и плавен преход през 3-те зрителни зони (близка, средна и далечна дистанция). Предлагаме и специално разработени прогресивни стъкла, които са подходящи за най-често срещаните активности, включително шофиране и използването на дигитални устройства. 

За да сме в крак със забързаното ти ежедневие, прогресивните стъкла от Essilor осигуряват зрителен комфорт, отлично зрение без прекъсване и плавност при преминаването на погледа от близко към далечно разстояние. Използвайки иновативни технологии, адаптирането към този вид стъкла е изключително лесно, независимо дали досега си носил прогресивни стъкла или не. Ще ти отнеме само няколко минути или най-много 1 ден, за да се припособиш към тях. Препоръчваме да ги носиш през цялото  време, за да се оптимизира адаптацията, особено ако до сега не си използвал очила.

Как работят прогресивните стъкла?

Прогресивните стъкла са изработени така, че да имат плавен преход в диоптъра между горната и долната част на стъклото. Този вид оптимизация ти позволява да виждаш ясно през различните зрителни зони, включително за близо, за далеч и между тях. 

Прогресивните стъкла са предназначени за хора, които се нуждаят от множество корекции на рефрактивните грешки, породени от пресбиопията. Това е естествен процес, свързан с напредването на възрастта и обикновено се характеризира със затруднение при гледане на близко разстояние. Най-често се проявява след 40-годишна възраст.

Прогресивите коригират зрението ти, така че да може да четеш и гледаш отблизо, същевременно да виждаш ясно и надалеч, което слага край на необходимостта да носиш 2 чифта очила: едни за близо и едни за далеч.

Varifocal-image-3

Каква е разликата между бифокалните и прогресивните стъкла?

Бифокалните и прогресивните стъкла се различават по начина, по който е разпределен диоптъра по повърхността на стъклото. Бифокалите имат само две, ясно дефинирани зони за гледане наблизо и надалеч, разделени с видима линия по повърхността на стъклото. Долната част обикновенно е за корекции при гледане наблизо, а горната част – при гледане надалеч, като средната дистанция остава неясна. 

От друга страна, прогресивите се характеризират с много по-плавна промяна в диоптъра по повърхността на стъклото. При тях няма видима линия или сегмент, като по този начин се постига по-естетичен вид, и също така преходът между различните зрителни зони е много по-плавен. Те намаляват необходимостта от това да си местиш главата, за да виждаш ясно: просто погледни, през която и да е част на стъклото, за да изпиташ максикалният комфорт за твоите очи. Това е най-модерното, най-естетичното и най-удобното решение за корекция при пресбиопи.

Varifocal-image-2

Колко струва един чифт прогресивни стъкла?

Това е често срещан въпрос, когато дойде времето за носене на прогресиви. Тяхната цена варира в зависимост от качеството на стъклата, а също и зрителните ти нужди. Ние от Essilor сме разработили корекционни стъкла, които перфектно отговарят на твоите нужди, а нашите партньори-оптици могат да снемат твоите мерки, отразяващи най-добре физическото ти поведение.

Нашите прогресивни стъкла са удобни за носене, лесни за адаптация и покриват зрителните ти нужди. Помни това, когато обмисляш бюджета си за очила. В крайна сметка, не можеш да сложиш цена на перфектното зрение.

Кои са най-добрите прогресивни стъкла?

Най-добрите прогресивни стъкла зависят основно от твоите нужди и рецептата ти за очила. Прогресивните стъкла от Essilor са специално разработени да покриват най-различни нужди, затова е важно да избереш това, което най-добре ще покрива твоите изисквания. Твоят оптик може да ти помогне в този избор, за да получиш възможно най-доброто за своите очи.

Ние предлагаме прогресивни стъкла за дигитални дейности, шофиране и всекидневна употреба. С помощта на иновативни технологии, ние разработихме корекционни стъкла, които предоставят бърза адаптация, намаляват изкривяването на образа и разширяват зрителните ти полета.

Открий прогрестивните стъкла Varilux