Поляризиращи стъкла

Открий поляризиращите стъкла Xperio

 

Какво предизвиква отблясъците?

Отблясъците, породени от отразената слънчева светлина, могат да причинят дискомфорт, а в някои случаи, дори могат да бъдат опасни. Мнoго е важно да предпазиш очите си от  ярките, заслепяващи отблясъци, носейки подходящите стъкла за очила. Тези отблясъци се получават, когато светлината се отразява от хоризонтални повърхности, като например пътища, повърхността на водата, лед или сняг. В тези случаи светлината се концетрира в хоризонталната равнина, а това може да е много неприятно за очите ти.

Polarised - lens diagram

Носенето на поляризиращи стъкла за очила е много ефикасно решение на този проблем. Те имат специален филтър, който блокира тези отражения на слънчевата светлина. Той пропуска само вертикалните лъчи, като по този начин ти осигурява оптимален комфорт и защита за твоите очи. Нашите поляризиращи стъкла ти предоставят най-високата степен за защита от UV лъчите в продуктовата ни гама.(1) Предпазването от този вид светлина е изключително важно за запазването на зрението ти и намаляване на риска от заболявания като катаракта, които се свързват именно с прекомерното излагане на UV светлина.

По-добре ли е да носиш поляризиращи стъкла?

Поляризиращите стъкла осигуряват подобрено цветово възприятие, зритетелен комфорт и оптимална защита от UV. С тях е много по-лесно да гледаш в условия на много силна слънчева светлина. Обикновените слънчеви очила предоставят необходимата защита срещу UV, но те не намаляват отблясъците.

Съществено важно е да се намали вредното влияние на светлината. Най-ефективния начин да се случи това е като избереш подходящите стъкла или като избягваш директните слънчеви лъчу когато е възможно. Може да комбинираш поляризиращите стъкла с необходимия за теб диоптър, за да получиш по-ясно и защитено зрение.

Polarised - cyclist with sunglasses.

Имаш ли нужда от поляризиращи стъкла за очила?

Поляризиращите очила са подходящи най-вече за хората, които прекарват повече време на открито. Ако обичаш да ходиш за риба, да се гмуркаш или се занимаваш с други водни спортове е много вероятно да изпиташ тези заслепяващи отблясъци.

Този тип стъкла е изключително подходящ за шофиране и за различен вид активности на открито, тъй като той ти осигурява защитата, от която имаш нужда. Пътната настилка, другите автомобили, локви, а дори и таблото на колата ти могат да предизвикат тези досадни и потенциално опасни отблясъци. Поляризиращите стъкла могат да направят шофирането много по-приятно и безопасно.

Ако се занимаваш с водни или зимни спортове също ще откриеш ползите на този тип стъкла. Това е така, защото водата и снегът също водят до появата на досадните отражения, които могат да ти попречат да виждаш ясно. Носенето на поляризиращи очила за този тип активности може да направи изживяването ти много по-приятно.

Polarised - sailor mum

Високата UV защита, която поляризиращите стъкла предоставят, може да се отрази добре на хората с изразена светлочувстителност  или на тези, които се възстановяват от операция на очите. 

Наистина ли има разлика с поляризиращите стъкла?

Случвало ли ти се е да носиш слънчеви очила и въпреки това да присвиваш очи? Това е така, защото слънчевите очила намаляват яркостта на светлината, но не и отраженията. Те могат да предизвикат напрежение в очите, което води до натрупване на умора и също така, могат да ти попречат да виждаш. Отраженията могат да варират от такива, които причиняват лек дискомфорт, до заслепяващи и това може да се влоши с възрастта или ако имаш светли очи.

Поляризиращите очила са разработени специално, за да намалят това негативно изживяване. Освен това, може да комбинираш този тип стъкла с различни антирефлексни покрития за още по-добра защита.

Поляризиращи стъкла Xperio

Открий

(1) Когато поляризиращите стъкла са с покритие Crizal