Фотохромни стъкла

Открий фотохромните стъкла Transitions

 

Фотохромните стъкла автоматично се променят в зависимост от заобикалящата те светлина. Когато си на закрито те са прозрачни, а когато бъдат изложени на слънчева светлина те потъмняват. Фотохромните стъкла са още известни като светлинно-адаптивни, фотосоларни или фотохроматини.

Когато бъдат изложени на UV светлина, молекулите в фотохромните стъкла се променят, което предизвиква и самото затъмняване. По този начин, ти получаваш максимален зрителен комфорт и защита за своите очи, когато имаш най-голяма нужда от това. Светлинно-адаптивните стъкла могат да се активират дори и когато навън е мрачно, тъй като UV лъчите успяват да преминат през облаците, като по този начин те ти осигуряват оптимална защита. Повечето фотохромни стъкла обикновено не се затъмняват зад автомобилното стъкло, тъй като те блокират повечето UV светлина. Ние от Essilor предлагаме светлинно-адаптивни стъкла, които потъмняват и зад автомобилното стъкло като част от нашата богата продуктова гама.

Photochromic image 1

Какви са предимствата на фотохромните стъкла?

Комфорт: Те автоматично и плавно се адаптират към заобикалящата те среда, като по този начин ти осигуряват перфектната затъмненост на стъклата в зависимост от светлината. Това е изключително удобно решение за хората, които често прекарват времето си на закрито и навън. 

Защита: Носенето на светлинно-адаптивни стъкла е изключително важно за запазването на здравето на очите, тъй като те ти осигуряват адекватна защита от слънчевите лъчи и те предпазват 100% от UV светлина и те предпазват от вредната синьо-виолетова светлина от дигиталните екрани и слънцето.

Стил: Фотосоларните стъкла са подходящи за всякакви рамки, могат да са с или без диоптер. 

Каква е разликата между Transitions и другите фотохромни стъкла?

Фотохромни стъкла е термин, който се използва за типа стъкла, които автоматично се променят в зависимост светлината. Transitions е търговска марка, предлагаща този тип стъкла. Ние от Essilor предлагаме най-различни Transitions стъкла, създадени с най-модерните технологии. Това включва: бързо изсветляване, богат избор от цветове, подобрен контраст, зрителна защита и комфорт. Ние имаме най-богатата гама със стилни цветове подходящи за твоя вкус, включително и предлагаме опция с огледално покритие, което е изключително модерно за слънчевите месеци. 

Photochromic image 2

Полезни ли са светлинно-адаптивните стъкла за очите ти?

Фотохромните стъкла се адаптират спрямо променящата се светлина, за да не се налага да го правят очите ти и по този начин се намалява напрежението в тях. 

Доказано е, че прекомерното излагане на синьо-виолетова и UV светлина може да доведе до различни заболявания на очите, като например катаракта и акумулативна макулна дегенерация.(1) Носейки очила с подходящата защита, ти може да намалиш този риск.(2) Светлинно-адаптивните стъкла са много добро ежедневно решение, защото те защитават очите ти автоматично и през цялото време.

Подходящи ли са фотохромните стъкла за шофиране?

Автомобилните стъкла блокират по-голямата част от UV светлината, което означава, че обикновените фотохромни стъкла няма да потъмнеят до голяма степен дори и да шофирате в изключително слънчев ден. Въпреки това, новите технологии позволяват на някой светлинно-адаптивни стъкла да се активират дори и само от видимата светлина.

Transitions XTRActive са първите стъкла от този тип, които се затъмняват и зад автомобилното стъкло, което ги прави перфектният избор за шофиране. Сега, ти можеш да комбинираш своите диоптрични стъкла с тази интелигентна светлинно-адаптивна технология, за да получиш оптимален зрителен комфорт и защита.

Открий фотохтроматичните стъкла Transition

(1) McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence. linking ultraviolet radiation and cataracts. Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31. Sunlight and the 10-year incidence of age-related maculopathy: The Beaver Dam Eye Study. Arch. Ophthalmol., 122, 750-757. New discoveries and therapies in retinal phototoxicity, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue N°68, Spring 2013.

(2) Здравето на очите зависи от много фактори (възраст, генетика, тютюнопушене, режим на хранене,...). Светлината е един от факторите,на които може да се влияе чрез носенето на очила.