Защита

Xperio поляризиращи стъкла

С Xperio получаваш модерни и високотехнологични слънчеви стъкла. Те са перфектен избор за шофиране и спорт.

Ползи

Естествено цветоусещане

Подобрение на цветовия контраст със 75%*

Комфортно зрение

Елиминиране на заслепяващите отблясъци.

По-безопасно зрение

Поляризиращата технология подобрява времето за реакция, докато шофираш.**

РАЗНОЦВЕТНИ РЕШЕНИЯ

Когато съчетаеш диоптричните си стъкла с Xperio, не само ще изглеждаш страхотно, но и очите ти ще са защитени. Стъклата с Xperio елиминират острата и заслепяваща светлина, като по този начин позволяват на цветовете да изпъкнат. Това се постига чрез подобряване на цветоусещането в резултат на блокирането на заслепяващата светлина от стъклото.

 

ЕЛИМИНИРАНЕ НА ОТБЛЯСЪЦИТЕ

Essilor стъкла с поляризация Xperio.

Светлинните лъчи се движат в различни посоки. Когато те се отразят от хоризонтални повърхности, като например пътища, вода или лед, те често се концентрират в хоризонталната равнина. Ние знаем, че този тип отблясъци могат да причинят дискомфорт на очите ни. Стъклата с поляризация Xperio пропускат само вертикалните лъчи, като по този начин блокират досадните отблясъци.

 

ИДЕАЛНИ ЗА ШОФИРАНЕ

Шофирането е изключително важен начин на придвижване за повечето от нас. Поляризиращите стъкла Xperio подобряват способностите ни да шофираме, като премахват отблясъците причинени от мокрите пътища, автомобилното табло и от други автомобили.

Жена носи стъкла Essilor с Xperio извън автомобил.

НАЙ -ДОБРАТА UV ЗАЩИТА ПОД СЛЪНЦЕТО

Технологията на Xperiо осигурява най-високите нива на UV защита измежду предлаганите от нас стъкла. Това прави Xperio подходящи за всеки с чувствителни очи, както и за възрастни хора, претърпели операция на очите.

Жена носи стъкла Essilor с Xperio докато тича.

КРИСТАЛНО ЧИСТА ВОДА

Стъклата Xperio подобряват визуалното изживяване, докато практикуваш водни или зимни спортове. Отразените отблясъци от повърхности като вода, сняг и лед са видимо намалени.

Семейство носи стъкла Essilor с Xperio покрай морето.

Избери Xperio с огледално покритие, като част от възможните решения за корекция на зрението ти от някой от нашите партньори-оптици.

НАМЕРИ ОПТИКА

Завърши избора си на стъкла, като добавиш различни видове дизайн и други подобрения.

Корекция

Eyezen®

Еднофокусни стъкла, които намаляват умората в очите от продължителна употреба на електронни устройства.

Разбери повече

Корекция

Varilux X Серия

Стъклата от серията Varilux X осезаемо намаляват движението на главата и ти осигуряват естествено зрение.

Разбери повече

Корекция

Varilux E Серия

Varilux E са дизайн прогресивни стъкла, които предоставят стабилно и ясно зрение от момента, в който сложиш очила си.

Разбери повече

 

* Проучване, проведено с 20 души, сравняващо визуалната ефективност с поляризираните и не-поляризираните слънчеви очила при отразен отблясък, чрез измерване на контрастната чувствителност - R&D на Saint-Maur

** Изследване за контрастна чувствителност и времена на реакция с поляризирани и оцветени стъкла в среда на шофиране - Institute for Vision research, Manhattan Vision Associatesprogram # 5331 - асоциация за изследвания в областта на Зрението и офталмологията 2009.