Отключи пълния потенциал на зрението си с AVA™

Намери оптика

 

Твоето зрение е изключително ценно и това да виждаш добре означава да може да се насладиш на пъстрите моменти в живота, без компромиси.

Човешките очи имат много по-голям потенциал, отколкото предполагаме. Essilor разработи революционно решение за изключително прецизно зрение, което да отключи пълния капацитет на човешките очи - AVA™.

С КАКВО AVA™ Е ПО-РАЗЛИЧНА?

Независимо дали носиш очила или това е нещо ново за теб, най-вероятно си чувал термина рецепта за очила. Рецептата е резултат от очен преглед и позволява на оптика ти да предложи правилните стъкла, които да коригират зрението ти.

Зрението и корекционните стъкла се измерват в диоптри, единици на сила. От десетилетия очите се измерват на четвърт диоптър (D), може да си го видял на рецептата си, която завършва на 0.25D, 0,50D, 0,75D или просто 0,00D. 

Това отговаря на сегашните корекционни стандарти, но ограничава прецизността, която корекционните стъкла могат да предоставят и фундаментално може да лимитира твоето зрително изживяване. Последните проучвания показват, че 95% от хората имат зрение, чувствително към много по-малки стъпки от традиционно използваните досега 0.25D.

Това е причината да създадем AVA™ - Advanced Vision Accuracy. Революционно зрително изживяване в три ключови стъпки за максимална прецизност на зрението: очен преглед, персонализирани измервания и стъкла. 

 

Какво е AVA изживяването?

Как работи AVA™ изживяването?

1. По-прецизен очен преглед за едно уникално изживяване

Оптометристът прави измервания на очите на базата на новата субективна рефракция от 0.01 диоптъра*.

2. Измервания на очите, рамката и зрителното поведение с цел персонализиране на стъклата ти

Оптикът прави допълнителни измервания на рамката, очите и зрителното поведение до най-малкия детайл, за да персонализира стъклата ти.

3. На база на новата рецепта и персонализираните измервания се изработват ултра-прецизни стъкла Essilor®

За да ви предоставят още по-голяма прецизност*, зрителен комфорт и яснота на зрението и да може да се наслаждавате на ежедневните дейности.

 

КАКВО ПРОМЕНЯ AVA™ ИЗЖИВЯВАНЕТО?

 

  1. Вече можем да определим рецептата за корекцията на зрението ти с изумителна прецизност.
  2. Да сравним старата и новата рецепта, за да може да забележиш разликата мигновено
  3. Тази прецизна нова рецепта се интегрира в новите ти стъкла  Varilux® или Eyezen™ (с прецизност от 0.01 диоптъра).
  4. С оптимизиран зрителен комфорт, може да се наслаждаваш повече на нещата, които обичаш да правиш всеки ден.

Вече може да са ти възникнали няколко въпроса относно AVA...

Как ще мога да направя разликата между текущото ми предписание/рецепта и това с AVA?

 1/ По време на прегледа, ще ти се задават различни въпроси, на които може да отговориш с "ДА /НЕ / Няма разлика".
 2/ Ако не си сигурен в отговора си, не се притеснявай. Това няма да даде отражение върху крайния резултат на рецептата ти.
 3/ В края на прегледа, като резултат, очният специалист ще ти покаже на екрана изображение от реална ситуация, за да може да сравниш настоящата си рецепта с новата.

Каква е разликата между обикновената рецепта и тази, която получаваме с AVA?

Стойностите в рецептата се измерват в диоптри (D), и по-конкретно до най-близката четвърт от диоптъра (D). Може също така да си забелязал, че стойностите в предишните ти рецепти за очила завършват на .25D, .50D .75D или просто на .00D. Последните ни проучвания сочат, че 95%** от хората имат зрение, по-чувствително от използваните до момента стъпки от 0.25 диоптъра.

На базата на това проучване, ние разработихме революционна система за измерване от оптици, за да имаш най-върховната прецизност на зрението, гледайки през новите си очила.  Защо революционна? Защото вече в очилата ти могат да се поставят стъкла, с прецизност на рецептата от 0.01 диоптъра.

Изборът на стъкла AVA изисква ли специални измервания със съвременно оборудване?

Да, стъклата с AVA могат да се поръчат, само ако прегледът е извършен с иновативния фороптер на Essilor - Vision-R 800. Можеш да видиш оптиките, които предлагат AVA и преглед с Vision-R 800 в нашата търсачка за оптики.

Предлага ли се AVA за стъкла Essilor?

Може да имаш стъкла с AVA за нашите прогресивни стъкла Varilux, както и за еднофокусните стъкла Eyezen.

За пресбиопите, Varilux® е #1 марката за прогресивни стъкла, препоръчвана от очните специалисти, която гарантира ясно зрение на всички разстояния. Получи най-доброто от Varilux с AVA ™.

Ако не си пресбиоп, Eyezen™ е разработен за дигитално свързания начин на живот, за да успокои и защити очите ти. Получи най-доброто от Eyezen ™ с AVA ™. 

Какви са ползите от прецизните стъкла AVA?

 Тъй като стъклата ти имат персонализирани измервания с рецептата за AVA с точност от 0,01D, ти ще получиш ясно и комфортно зрение, за да можеш да правиш повече от това, което обичаш.

Какво е рецепта?

Рецептата е резултатът от очния преглед и тя позволява на оптика да ти препоръча правилните стъкла за корекция на зрението ти. Тези стъкла се изрязват по формата на рамката, за да могат да се поставят в нея и да образуват заедно чифт очила.

1 Оптики

Оптики, предлагащи AVA™

Благодарение на революцията в оптиката, наречена AVA™, тези оптики предлагат преглед на зрението и ултра-прецизни стъкла с точност от 0.01D. Вече може да произведем твоите стъкла спрямо точните стойности на рецептата, а не закръглени към най-близката стъпка от 0.25D. Изживей комфортния и подробен преглед, предлаган от тези оптики.

Виж всички

*Макар да са предписани и изчислени с прецизност от 0.01dpt, стъклата трябва да бъдат произведени със стандартния приложим толеранс

**Проучване, проведено от Essilor - 146 пациента между 18-65г. - Сингапур - 2016г.