Пропускане на команди от лентата
Прескачане до основното съдържание
Varilux S Series
Перфектното зрение трябва да е лесно и да не изисква допълнителни усилия от страна на носещия очила.

 

 

За малко повече от половин век показателите на прогресивните лещи са се подобрили значително. Въпреки това все още има лимитации свързани с основната концепция за вариацията на диоптъра по повърхността на лещата.

Перфектното зрение трябва да е лесно и да не изисква допълнителни усилия от страна на носещия очила. На практика това не е така дори и с най-високите класове прогресивни лещи предлагани на пазара.

Много хора се оплакват от ограниченията, на които са подложени носейки прогресивни очила:

“ Притеснявам се да не падна като слизам надолу по стълбите” , “Когато си движа главата чувствам, че всичко около мен се движи”, “За да намеря това което търся съм принуден постоянно да си въртя главата” - тези лимитации се дължат на факта, че прогресивните лещи са компромисно оптимизирани между широко зрително поле и намален плуващ ефект.

Направен на скоро лабораторен анализ показва, че различните производители се справят с този компромис по различен начин ( фиг.1). Някои предлагат лещи с широко зрително поле за сметка на голям плуващ ефект. Други производители редуцират плуващия ефект като ограничават зрителното поле.


 

 

Figure 1
 


 

 

 

На базата на последните научни открития в областта на съвременната оптика и физиологията и благодарение на 11 нови патента, Есилор представи на пазара революционна високо технологична прогресивна леща, която оставя в миналото ограниченията на досегашните продукти.

Новата Varilux S се справя успешно с компромиса между ширината на зрителното поле и нежелания плуващ ефект благодарение на Nanoptix - революция в технологията за производство на лещи и Synchroneyes – революция в дизайна.

 

 


 

Nanoptix - революционно нов метод за създаване и управление на оптически елементи

 

 

 

Добре известно е, че плуващият ефект се дължи на вариацията на призматичното отклонение между долната и горната част на прогресивната леща.

Съвременните прогресивни лещи намаляват плуващия ефект чрез дизайнa на прогресива. Технологията Nanoptix използва както дизайна на прогресивната леща така и на кривината на лещата. Nanoptix напълно променя фундаменталната структура на лещите посредством тяхната калкулация. По време на калкулацията на Varilux S лещата, позицията и дължината на всеки оптически елемент е оптимизирана.

Благодарение на тази иновация на Essilor проблема с плуващия ефект е решен безкомпромисно. Nanoptix е революционно нов метод за създаване и управление на оптически елементи.Резултатът от това е виртуално елиминиране на “плуващия ефект”.Субективното усещане на клиентите е за уеднаквяване на движението, баланс и стабилност.

 

 


 

SynchronEyes – революция в дизайна на лещата

 

 

Хората имат две очи, отделени едно от друго и с леко различен ъгъл на виждане, посредством които голяма част от заобикалящия свят може да бъде видян едновременно. Всяко око изпраща монокулярен образ до мозъка, който анализира отделните образи и ги превръща в уникална 3D картина – това е нашето нормално зрение. Процесът, при който посредством зрително възприятие се формира ясен образ на заобикалящата среда, се нарича бинокулярно зрение.

При носене на очила бинокулярното зрение може да бъде нарушено. Клиентът може да чувства стеснено зрително поле ако ретиналните образи не са еднакви и така да има усещане за нарушен баланс. За пръв път в дизайна на прогресивните лещи, SynchronEyes технологията използва индивидуално предписание (Rx) от лявото и дясното око едновременно, за да калкулира лещите като чифт. Резултатът от тази иновация е яснота във всяка посока на погледа и до 50% по широко зрително поле.

 

 

 

Резултатът

 

Varilux S е революция в производството и дизайна на прогресивните лещи, която оставя в миналото ограниченията на досега познатите решения за пресбиопите.

Този нов продукт предоставя на клиентите уникална възможност: Естествено зрение без граници. За пръв път носещите прогресивни очила могат да се наслаждават на стабилност на образа, широко зрително поле и ясно зрение.


 


 

 

 

 

 

 


$Resources:imgRssButtonImgAlt;
RSS емисии
Отпечатай
Отпечатай
Изпрати
Изпрати на приятел
НамалиУвеличи
Размер на текст